LJUBAVNE PORUKE - da ih pojedeš

13/02/2017

Dan zaljubljenih je pred nama! U prošlogodišnjem postu vas čeka prava gomila ideja za 'uradi sam' poklone sa tematskim štampalicama spremnim za download. Ove godine sam se odlučila za ljubavne porukice na slamčicama i štapićima za naše ljubavne napitke i poslastice. Ali i porukice na jestivom papiru koje posle čitanja možete da smažete! :)

Da počnemo od ovih nejestivih. Pored štampalice koju možete preuzeti klikom OVDE,


U nazivu štampalice je informacija na kakvom papiru se štampa. Kada odštampate i isečete, kapnite malo lepka na pozadinu porukice i zalepite na vašu slamčicu ili štapić. Štapiće koje koristim kupujem u bilo kom supermarketu, pakovanje izgleda kao veliko pakovanje čačkalica. Svoje papirne slamčice naručujem preko interneta, dovoljno je da u Facebook pretraživač ukucate 'papirne slamčice' i izaći će vam stranice koje ih prodaju. Mislim da su neuporedivo lepše od plastičnih. :)


Ako vas zanima šta je u ovoj ljubavnoj poslastici, recept je vrlo jednostavan - puding ( jagoda i kokos ), šlag krem ( beli i od jagode ) i ukrasi za kolače ( srculenca, svetlucavi jestivi prah, lomnjena lizalica ). Na obodu je mekana bombona nalik na marshmallow, i njih možete naći skoro u svakom supermarketu.


U poslednje vreme sam zaljubljena u kombinaciju roze i crvene. Nikada nisam bila veliki fan crvene boje, a naročito ove kombinacije. Ipak, trendovi su čudo i uspeli su da me preobrate. :) Doziram crvenu i uživam u ovom ludom spoju. 






Jestivi papir koji sam ja koristila sam donela sa prošlog putovanja, ali koliko vidim, internet je prepun stranica sa kojih možete poručiti sve što vam padne na pamet - pa i jestivi papir. Verujem da ga možete naći i u bolje snabdevenim prodavnicama koje prodaju 'opremu' za poslastičare.

Gel za pisanje sam kupila baš u jednoj takvoj prodavnici. U ovim prodavnicama možete naći toliko zabavnih stvari! Tragala sam za markerima za pisanje po fondanu, a umesto toga sam pronašla nešto još bolje - pisalice za torte u gelu. Prodaju se u svim bojama, u malim tubicama, savršenim za pisanje. Na vaše porukice možete istim tim gelom da lepite ukrasiće za kolače. Ako ne uspete da pronađete pisalice, uvek možete da otopite čokoladu ili napravite glazuru u vašoj omiljenoj boji. A umesto jestivog papira i kolač će poslužiti! Važno je da je napravljeno s ljubavlju i da može da se smaže - ako ne ručamo svakog dana ljubavne poruke, pa možemo bar u specijalnim prilikama. :D


Praznične lampice još uvek nisam skinula jer se radujem ispijanju ljubavnih napitaka pod njihovim treperavim svetlom, u zagrljaju mog Milana, dragana. :) 



Želim vam magičan Dan zaljubljenih. :)