KOKTEL AKSESOAR - ODŠTAMPAJ SAM

24/07/2017

Rešila sam da ne gubim vreme čekajući odlazak na more, i da unesem malo tropskih užitaka u našu svakodnevnicu. Kao što već znate, obožavam tematske napitke. Zato mi ukrašavanje slamčica i pravljenje dekora na štapićima nikad ne dosadi. Već dugo planiram da napravim svoje suncobrančiće za koktele, i najzad - evo ih! Očarali su me, pa ih ovom prilikom delim sa vama, zajedno sa tropskim i plažnim motivima za vaše letnje napitke. :)

Pored štampalica koje možete preuzeti klikom OVDE,



Ok, jasno je da ukrase za slamčice samo isečemo i zalepimo na slamčice (ili drvene štapice). :)

Ali za suncobrančiće moram da napomenem da je potrebno izbigovati sve delove koji se savijaju, kako bi sprečili štampu, i papir uopšte, da popuca na savijenim delovima. Možete zamoliti osoblje u kopirnici da vam to profesionalno uradi. A možete i sami, koristeći tup nož i lenjir, preći preko svih delova koje treba saviti. Slobodno pritisnite nož dok ovo radite, što bolji otisak ostavite, lakše i lepše ćete saviti sve prugice na vašim suncobrančićima. :)


Drveni štapići, koje ja zovem "velike čačkalice" se prodaju u marketima kao štapići za ražnjice. Kako biste ih zalepili za gornji deo suncobrančića, predlažem da stavite malo više lepka kako bi štapić mogao lepo da "legne". A ako imate pištolj za vruće lepljenje, to je najbolja varijanta. Ja svoj pištoljčić obožavam, i ne samo zato što je roze. :) Zaista ne znam kako sam do sada lepila stvari bez njega.


Tu je i kokos kao neizostavan deo tropskog užitka. A moj predlog koktela koji obožavam da pijem iz kokosa je - malo Malibu ruma ( koji je i sam sa ukusom kokosa ) i mleko. Uvek dodam i koju kap jestive crvene ili roze boje, jer naravno, moram da iskoristim to što se čisto beli napitak savršeno boji u roze. :) Obzirom da tečnih jestivih boja, koje možete naći u marketima, nema u roze nijansama, par kapi crvene će dati savršenu roze.



Nadam se da ste uživali u čitanju ovog posta koliko i ja u njegovom pripremanju.
Jedva čekam da vidim vaše letnje koktelčiće! :)